T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / YENİŞEHİR - Müfide İlhan İlkokulu

KÜRESEL AMAÇLAR UMUTLU YARINLAR

       

         Okulumuz öğretmeni Ali KEŞLİ'nin de içinde bulunduğu 10 Türk, 8 yabancı  öğretmen ve 46 öğrenci ile yürütülen uluslararası eTwinning projemizdir. 7-11 yaş öğrencilerimizi bilinçlendirmek için  çalışmalar yapmaktayız. Okulumuz öğretmenlerinden Ali KEŞLİ ve 2/E sınıf öğrencilerinin katılımıyla yürüttüğümüz projemiz ile küresel sorunlara ve bu sorunların çözümü için oluşan küresel amaçlara dikkat çekmek, çevremizdeki insanların farkındalıklarını arttırarak çevrelerinde olumlu değişimler sağlamalarını ve olumlu etki bırakmayı hedefliyoruz.

       

       PROJE HAKKINDA

       Sadece bir gezegenimiz var. Gidecek başka bir yere sahip değiliz. Yaratıcı güçlerimizi uygun bir şekilde kullanırsak başka herhangi bir yere ihtiyacımız yoktur. Ona ve birbirimize iyi bakarsak, ihtiyacımız olan her şey burada. Sir Ken Robinson Yazar/Eğitimci

      Projemiz Yazar Sir Ken Robinson'un belirttiği ana fikirden esinlenerek başlamıştır. Amacımız  sürdürülebilir kalkınma için küresel amaçları öğrencilerimize anlatmaktır. Değişim mümkündür ve öğrencilerimiz tarafından sürdürülebilir. Önceliğimiz öğrencileri sürece dahil ederek süreçte aktif rol oynamalarını sağlamaktır. Etkinliklerle eğlenceli bir öğrenme yolculuğunda bizlerle birlikte hareket edebilecek daha çok insana ulaşacağımızı umut ediyoruz. Çevremizdeki insanların farkındalıklarını arttırarak çevrelerinde olumlu değişimler sağlayarak olumlu etki bırakmayı hedefliyoruz. Projenin hedef kitlesi 7-11 yaş öğrencilerdir.

     

      PROJEYE AİT BLOK SAYFAMIZ:

      https://globalgoalshopefulfuture.weebly.com/

 

      Dünya Su Günü İle İlgili Etkinliklerimiz:

      https://youtu.be/Q4TU5t5CJzE

 

 

16-03-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.03.2021 - Güncelleme: 23.03.2021 12:57 - Görüntülenme: 431
  Beğen | 0  kişi beğendi