Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğrenci Ödül Yönergesi Adlı Proje

''Yenişehir İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğü Öğrenci Ödül Yönergesi '' adlı proje okulumuzda da uygulanacaktır.

*Başvuru ve değerlendirme, içinde bulunulan eğitim-öğretim yılı içinde, aşağıdaki takvim doğrultusunda yapılacaktır.

BAŞVURU TAKVİMİ

DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

SONUÇLARIN İLANI

Eylül-Nisan

(Son başvuru tarihi, Nisan ayının ikinci haftasının Cuma günüdür.)

Nisan ayının son iki haftası değerlendirmeler yapılır.

Mayıs ayının ilk haftasının Cuma gününe kadar sonuçlar ilan edilmelidir.

a.      Bu yönerge okul müdürlüğü web sayfasında ve okul duyuru panosunda yayımlandığı tarihten itibaren başvuru süreci başlar.

b.      Öğrenciler ödül kriterlerine uygun olarak yaptıkları eğitim-öğretimde gelişme sağlayan çalışmalarla ilgili hazırlanan belge ve çalışmaları da ekleyerek yukarıdaki tabloda belirtilen başvuru döneminde okul müdürlüğüne başvuruda bulunur.

Ödül süreci aşağıdaki ilkeler çerçevesinde yürütülür.

a. Yönergenin ön gördüğü uygulama okul müdürlüğünce yerine getirilir.

b. Ödüllendirme sürecinde; güvenirlik, ölçülebilirlik, nesnellik, şeffaflık, objektiflik, genellik,

fırsat eşitliği ve sürdürülebilirlik esastır.

c. Ödüle başvurunun, ilgili tarafından yapılması esastır.

d. Uygun şartları taşıyıp başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler, okul müdürlüğüne başvuruda bulunurlar.

e. Ödül:

I. Okuldaki öğrencilere eğitim-öğretimde gelişme sağlayan çalışma ve uygulamalar yapma bilinci kazandırmaya,

II. Öğrencilerin bireysel becerilerini, fedakârlıklarını ve özverilerini ön plana çıkararak örnek olmaya,

III. Eğitim-öğretimde gelişme sağlayan faaliyeti veya uygulamayı yapan öğrenciyi, kriterlere göre ödül almak suretiyle, ortak aklı kullanmayı teşvik etmeye,

IV.Eğitim-öğretim faaliyetlerinde; sürekli geliştirme ve iyileştirmeye, verimliliği artırmaya, eğitim-öğretimde gelişme sağlayan uygulamaları yaygınlaştırmaya, desteklenmesi

gereken alanları ön plana çıkararak eğitime katkıda bulunacak çalışmalara imkân sağlamasına yöneliktir.

f. Kriterler; sınıflarlar arası fırsat eşitliği olacak şekilde, öğrencilerin özveriyle kişisel gelişmesine katkı sağlayacak sonuçlar üretmesine yöneliktir.

g. Kriterlerin belirlenmesinde; eğitim-öğretimi geliştirmesi, faaliyetlere katkı sağlaması ve öğrencileri teşvik edici olması dikkate alınmıştır.

Uyarı: Başvuru formuna ulaşmak için bağlantıya tıklayınız.

meb_iys_dosyalar/33/13/723847/dosyalar/2019_10/02103523_BAYVURU_OYrenci_Odul_Yonergesi.docx

02-10-2019

Yayın: 02.10.2019 - Güncelleme: 11.12.2019 16:31 - Görüntülenme: 641