Ekm

13/10/2023 Cuma günü saat 09:40'ta okulumuzda gerçekleştirilen Deprem-Tahliye tatbikatı başarılı bir şekilde sona erdirildi.

Ekm

05/10/2023 Perşembe günü okulumuz toplantı salonunda öğretmenlerimiz ve velilerimizin katılımıyla Okul Aile Birliği toplantımızı gerçekleştirdik.

Eyl

ERASMUS günleri kapsamında oklulumuzda etkinlikler gerçekleşti.

Eyl

Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) bünyesinde düzenlenen U10 - U12 - U14 Epe Açık turnuvasında   4/C sınıfındaki öğrencimiz Zeynep Elvin KUTLUTÜRK  Türkiye  ikincisi olmuştur.

Öğrencimizi tebrik ediyor, spor hayatı boyunca başarılar diliyoruz.

Haz

862 sayfadan oluşan dergide; 2020 ve 2021 yılına ait Mersin eTwinning İstatistikleri, 2021 yılı eTwinning Kalite Etiketi eğitimleri, Mart-Mayıs ayları arasında 13 ilçede gerçekleştirilen örnek eTwinning Projeleri tanıtım toplantıları ile 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında yürütülen eTwinning proje örnekleri yer almaktadır.

Mrt

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Necmeddin DİNÇ, okulumuzu ziyaret etti.

Mrt

İlkokul çağındaki çocuklar oyun döneminde olmalarından ötürü, yeni öğrenecekleri bilgileri oyun oynayarak yani eğlenerek daha iyi ve kalıcı öğrendikleri bilinmektedir. Bu çağ çocuklarına hem akademik bilgi hem de toplumsal değerlerin öğretilmesi gerekmektedir. "Ağaç yaş iken eğilir." atasözümüz tam olarak bunu demek istemiştir. Çocuklarımıza ilkokul çağında ailede başlayıp okulda devam etmek üzere güzel olan davranışları kazandırmalıyız. Anne babaların, öğretmenlerin günümüz çocuklarında gördüğü en büyük rahatsızlıklardan biri de çocukların toplumsal değerlerden uzaklaşması, arkadaşlık ilişkilerinin zayıflaması, büyüklere gerekli saygının gösterilmemesi, hoşgörüsüzlük, aile kavramını önemsememe, evde, okulda, açık alanda, toplumla iç içe olunan durumlarda kurallara uymakta direnmeleri, vb. sayabiliriz. Bu projemizde, özellikle doğru ve iyi davranışları kazandırmak hedeflemiştir. Oyun çağında olan çocuklara bir şeyler öğretmek onların diliyle konuşmaktır. Bu nedenle unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarla hem kültürel mirasımıza sahip çıkacağız hem de eğlenerek yenmeyi, yenilmeyi, empatiyi, saygıyı, hoşgörüyü, kuralları, arkadaşlığın önemi gibi birçok değeri öğreneceğiz. Çocuklara değer kazandırmadaki en iyi yöntem oyundur. Çünkü oyun, çocuğu eğlendirirken fakına varmadan çocuğun toplumsal belli-başlı değerleri kazanmasına sebep olur. Proje ilkokul 7-11yaş grubundaki çocuklara kazandırılacak temel değerler üzerine kurulacak ve öğrenci merkeze alınarak değer öğretimi yapılacaktır. Oyunlar sayesinde unutulmuş ya da günümüzde oynanmayan oyunlar seçilerek bu oyunların kültürden kültüre aktarılması sağlayarak aynı zamanda mirasımıza da sahip çıkacağız. Böylelikle asıl hedeflerimiz olan çocukları iyiye doğruya yöneltme işini onların çok sevdiği oyunların içinde yapacağız.