Kas

İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde okullarımızı yüz yüze eğitime hazırlamak amacıyla okulumuzda "Okulum Temiz Projesi" için çalışmalara başladık.

Haz

2019-2020 eğitim-öğretim yılı başından beri okulumuz öğretmenleri Enver ACAR ve Sayın Çigdem ARSLAN öğretmenlerimizin yürüttüğü  " Creatieve Drama On Hands In Education " adli eTwinning Projesi tamamlanmıştır.  Avrupa ülkelerinden de katılımcı okulların oldugu projede  yıl içinde önceden planlanan etkinlikler öğrencilerle birlikte yapıldı.  Proje kapsamında yaptıkları etkinliklerle öğrencilerin farkındalıklarını arttırmanın yanında bir çok kazanım elde edilmiştir. Çabaları için öğretmenlerimize ve projeye uygulayıcı olarak katılan öğrencilerimize sonsuz teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Haz

Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19), ilk olarak Çin'in Vuhan Eyaleti'nde Aralık ayının sonlarında solunum yolu belirtileri (ateş, öksürük, nefes darlığı) gelişen bir grup hastada yapılan araştırmalar sonucunda 13 Ocak 2020'de tanımlanan bir virüstür.

Salgın başlangıçta bu bölgedeki deniz ürünleri ve hayvan pazarında bulunanlarda tespit edilmiştir. Daha sonra insandan insana bulaşarak Vuhan başta olmak üzere Hubei eyaletindeki diğer şehirlere ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin diğer eyaletlerine ve diğer dünya ülkelerine yayılmıştır.

Koronavirüsler, hayvanlarda veya insanlarda hastalığa neden olabilecek büyük bir virüs ailesidir. İnsanlarda, birkaç koronavirüsün soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) ve Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS) gibi daha şiddetli hastalıklara kadar solunum yolu enfeksiyonlarına neden olduğu bilinmektedir. Yeni Koronavirüs Hastalığına SAR-CoV-2 virüsü neden olur.

Ara

Öğrencilerimizde tutumluluk ve yerli malı kullanma bilinci oluşturmak için Yerli Malı Haftası etkinlikleri düzenlendi.

Etkinlikte emeği geçen öğretmenimize, öğrencilerimize, velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Haz

Okulumuz proje grubu öğretmenlerinin bu sene başlatmış olduğu ''Sağım Solum Kitap, Sobe'' adlı etwinning projesi başarılı bir şekilde uygulanmıştır. Bununla ilgili slayt çalışmamız web sayfamızda paylaşılmıştır.

Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Projemizle ilgili slaytı aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

May

Buğday, arpa, yulaf ve çavdarda bulunan Gluten adlı proteinin ince bağırsakta emilememesi sonucu meydana gelen hasara Çölyak hastalığı denmektedir. Yani glutene karşı bağışıklık sisteminin verdiği aşırı ve anlamsız tepki, gluten içeren besinleri düşman olarak görüp bu gıdaların vücuda girmemesi için savaşması sonucu kronikleşen alerji ve hassasiyettir.